Испанският халф Тоньо Котан от елитния Валядолид е в полезрението на Левски, съобщава pucelafichajes. 23-годишният полузащитник не попада в плановете на треньора Серхио Гонзалес и през зимата ще си търси нов отбор. Възможно е играчът да бъде пуснат без трансферна сума. Както е известно, собственик на клуба е бразилската легенда Роналдо. 

Желанието на Котан е да продължи кариерата си в Испания, но вече е получил оферти от два чуждестранни клуба, твърдят местните медии. Едната е от Левски, а другата от лидера в Румъния ЧФР Клуж. 

Антонио Хесус Котан Перес, както е цялото име на играча, е роден на 19 септември 1995 година, висок е 175 см и тежи 69 килограма, играе с десния крак. Той е юноша на Севиля, като преминава през всички юношески формации на тима. Бил е част и от юношеските национални гарнитури на Испания. Дебютира за първия тим на Севиля през сезон 2013/2014 в турнира Лига Европа - при 6:1 над Младост Подгорица. За родния си отбор изиграва 3 мача в Примера. За дубъла на тима има 152 мача, в които вкарва 5 гола. Стига и до капитанската лента. 

През лятото на 2017 година е продаден на Валядолид. Подписва договор с клуба за 2 сезона, като Севиля си запазва правото да го откупи. През миналата кампания Котан е бил титуляр в Сегунда. През този сезон в Примера обаче няма мачове. 

Ако Левски привлече Котан, то нищо чудно да не продължи договора на Богдан Вашчук, който играе под наем или да се опита да продаде Филипе Нашименто.